הצלחה בהליך משפטי – פיצוי בשווי 1,250,000 ₪
post image

לקוחת משרדנו אשר חויבה שלא כדין בגין משקלי אריזות על-ידי רשת 'בוטיק הפיתה' (המונה כ-10 סניפים), הגישה באמצעות משרדנו בקשה לאישור תביעה ייצוגית כנגד הרשת.

בעקבות הגשה התובענה, נקבע שהרשת תפצה את קבוצת הנפגעים בשווי  1,250,000 , וכן תיקח על עצמה התחייבות נוספות.

קישור לפסק הדין: https://www.nevo.co.il/psika_html/mechozi/ME-22-02-36481-595.htm

תביעה ייצוגית בגין חיובים שלא כדין – טענות התובענה

בתביעה הייצוגית נטען שהרשת מחייבת את הצרכנים הרוכשים ממנה מוצרים שקילים, לשלם גם בגין משקל האריזה או חלק ממנה, לפי תעריף המוצר עצמו.

במילים אחרות, בעת שקילת המוצרים לשם חישוב מחירם, שוקלת הרשת את המוצרים הנמכרים אצלה יחד עם האריזה, ומחייבת את הצרכנים, שלא כדין, לשלם גם על משקל האריזה לפי תעריף המוצרים עצמם.

לצורך המחשת העניין תובא הדוגמה הבאה: צרכן הרוכש מוצר בסניפי הרשת אשר מחירו לקילו עומד על 40 ש"ח, ואריזת המוצר שוקלת 100 גר'. במקרה מעין זה עשוי הצרכן להיות מחויב בסך 4 ש"ח רק בעבור האריזה עצמה.

בתביעה נטען כי התנהלות הרשת מנוגדת לדין, ומהווה הפרה של הוראות דין רבות, ובכלל כך הפרת סעיף 17 לחוק הגנת הצרכן, השתמ"א-1981; הטעיה צרכנית בניגוד לסעיף 2 לחוק הגנת הצרכן; עשיית עושר ולא במשפט; הפרת סעיף 20(ב) לחוק המכר, התשכ"ח-1968; הפרות חוזיות; והפרת חובה חקוקה.

במסגרת התובענה התבקשו, בין היתר, הסעדים הבאים: (1) פיצוי חברי הקבוצה בגין נזקיהם; (2) צו עשה וצו מניעה המורה לרשת לחדול מהפעולות הבלתי חוקיות ולקיים את הוראות הדין, ובכלל כך הפחתת משקל האריזות ו/או תימחורן בהתאם לדין.

תביעה ייצוגית בגין חיובים שלא כדין – עיקרי פסק הדין

ביום 30.5.2024 ניתן פסק דינו של בית המשפט המחוזי בבאר שבע, אשר נתן תוקף להסכמות הצדדים, ונקבע, בין היתר, כי הרשת תפצה את קבוצת הנפגעים בשווי  1,250,000 .

עוד נקבע שהרשת תיקח על עצמה התחייבות נוספות, בדמות ריענון נהלים והדרכת עובדים, על מנת למנוע הישנות מקרים דומים בעתיד.

בית המשפט המחוזי קבע שהתובענה הייצוגית שהוגשה הצמיחה תועלת ממשית לחברי הקבוצה, ואושר גמול מיוחד לתובעת היוצגת (לקוחת המשרד) בסך 62,500 ₪.

קיזוז משקל אריזה – תמצית הוראות דין

בהתאם להנחיות הממונה על הגנת הצרכן – "מוצר הנארז בבית העסק" – על העוסק להניח את האריזה על גבי המשקל, לאפס את המשקל ורק לאחר מכן להניח את המוצר בכמות שביקש הצרכן.

איפוס המשקל הוא פעולה מחויבת וזאת בין אם העוסק גובה תשלום עבור אריזת המוצר ובין אם לאו.

אם העוסק גובה תשלום עבור האריזה – עליו להציג לצרכן את מחירה. הצגת המחיר תהיה על האריזה עצמה. אם האריזה מוצבת מאחורי דלפק רחוק מעין הצרכן, על העוסק להעמיד שלט בסמוך למקום מסירת המוצר ללקוח, המגלה לצרכן את מחיר האריזה.

בהתאם להנחיות הנ"ל, מחיר האריזה צריך להיות 'מחיר רגיל', כגון 20 אגורות והוא אינו יכול להיות אחוז מסוים ממשקל המוצר. במילים אחרות, אסור לעוסק לקבוע את מחיר האריזה כנגזרת ממשקל המוצר ו/או מחירו.

המחיר הסופי המודבק על המוצר יהיה מחיר הכולל את מחיר האריזה, תוך מתן פירוט ללקוח מה מתוך המחיר הכולל הוא מחיר המוצר ומהו המחיר האריזה.

הפרת ההנחיות הנ"ל הינה עבירה של אי הצגת מחיר אריזה, וזאת בניגוד לסעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן וכן עבירה של הטעיה בניגוד לסעיף 2 לחו הגנת הצרכן.

קישור להנחיות הממונה על הרשות להגנת הצרכן

פסיקותיהם העקביות של בתי המשפט מקנים חשיבות לחובת עוסקים בתחום המזון לקזז את משקל האריזה ו/או לפעול בהתאם להנחיות הממונה על הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן בעניין.

קיזוז משקלי אריזה – משרד עורך דין יוסף בן-דוד

למשרד עו"ד יוסף בן-דוד ניסיון רב בניהול הליכים משפטיים בתחום הגנת הצרכן. משרדנו מייעץ באופן שוטף ותדיר לחברות, אנשי עסקים וצרכנים בתחום הגנת הצרכן.

עו"ד בן-דוד משמש, בין היתר, כיועץ משפטי חיצוני למועצה הישראלית לצרכנות, ומייצגה בהליכים משפטיים בתחום הגנת הצרכן.

* הסקירה המובאת לעיל אינה מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינה מתיימרת להקיף את מכלול הסוגיות המשפטיות והמנהלתיות בנושא, ובהתאם למצוין גם בתקנון המשרד.